Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesifantasi kapitel 2


Kackel i hönsgår´n

 

 "Hen" betyder Höna på engelska (bara så du vet!)
Är det verkligen något du frivilligt vill bli kallad?

 

 

Varför någon frivilligt går med på att kalla sig höna
kan jag ej förstå.
Det måste vara en skröna
och inte nå´t som en vettig människa kommit på?

En hon är en hon,
en han en han.
En kvinna är en kvinna.
och en man är en man.

Jag undrar just vad det är för pellejöns
som har skapat detta höns?
Det är en helt vansinnig deal,
idén verkar ju helt "ding."
Att låta virriga höns surfa omkring
i könens mittfil.

Vad finns att vinna
genom att förnedrande varje man och kvinna,
och likna de vid höns (hen)?
När vi i svenskan har det neutrala Svenska ordet "den".

 

 

EvelynFalkMöller

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 707 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-24 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP