Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan raderna

Minns du den kvällen

när jag kom med tåget


förmodligen inte

men det gör jag


det var vinter

och vi gick hela vägen hem

utan ett ord


varje gång

vi skulle säga något

avbröt din dotter oss


snälla

kan ni inte vara tysta


och det är först nu

jag förstår

vad hon sa


Som en skabbig hund

ligger jag på cellens golv


slagen och spottad på

och för varje slag växer mitt hat



Läs inte vad jag skriver

för orden är lögn


och det som finns

mellan raderna

är sanning


så läs hellre där


Gud?

nej det finns ingen Gud

möjligtvis uppe vid ytan

i ljuset

där ni befinner er



här är det mörkt som i graven

och döden bara några steg bort.


men om ni frågar mig om jag vill dö

så är svaret nej


jag ser bara ingen väg ut härifrån



det handlar om att överleva.

roffa åt sig ett köttstycke

hitta en flod att släcka törsten i


älska?

det är en lyx


Jag hade gått i många år

genom land

efter land

men visste inte ens

mitt eget namn


eller vart

jag var på väg


men så en dag

mötte jag en pojke

som sa: jag vet vem du är


du är en flykting

och jag

är ditt barn


varför

kan du inte

stanna kvar


bara sitt här

och lyssna

på regnet

det är mitt svar


men Gud då

frågar jag


han fanns där hela tiden

men du såg honom inte

för ditt hjärta

var ju svart av hat







































Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-26 22:01



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark text som väcker tankar och känslor!
Bra skrivet.
2015-10-29

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra skrivet
2015-10-27

  Aisha VIP
..väldigt sann, vacker och berörande..
gillar!
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP