Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fly Fåglar

Sitter på hållplatsen i väntan
i väntan
på det vanliga
bussen som ska ta mig hem
mig och min värkande kropp

sitter
ser
upp mot skyn
ser
en klarblå himmel med vitt strössel
lite slarvigt utslängt

Något fångar min blick
en rörelse
inte en men flera
flyttfåglar

de fly
de flyga
de lämnar något för något annat
inte alltid av val
ofta av tvång
för att överleva

de söker en trygg hamn
där de kan landa trygga
där de kan få vara fåglar
inte fly
inte vara flyktfåglar
utan
bara
fåglar

vissa dagar
vill jag fly och flyga med dem
vart vore jag välkommen?




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-26 11:33



Bookmark and Share


  agneta pichler
något att fundera över
för oss alla
Här på vår jord

Tänkvärda ord
Du skrivit här
2015-10-27

  Hanna Mari Wallin
vackert i sin vemodiga ton

Kram
2015-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP