Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter 50 år tillsammans.


När vi går bort.

Att stilla vandra
med dig vid min sida.
Tystnaden full av allt vi sagt,
tänkt, känt och levt.
Tillsammans.

Den omsluter oss ömt.
Hackspetten dämpar sitt smatter.
Sångsvanen kniper näbb.
Vinden stilla.
Världen tyst.

Inga ord finns längre,
inga tankar mer.

Sakta försvinner marken där vi går
Luften tar över,
lyfter oss ovan jord.

I början håller örnar och falkar oss sällskap.
Sedan stiger vi allt högre

Tillsammans.

ue




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-27 16:00

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
En ömsint beskrivning av tvåsamheten som samsas.
2015-11-14

  Amari
Mycket varm och vacker dikt!
2015-11-01

  Ingrid Trolle
Vilken underbart fin
dikt till en älskad livskamrat
Ett liv tillsammans i så många
år, så många minnen så
vackert beskrivna i ett så
fint slut på dikten
2015-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Läser och läser om din fina text!
Väcker tankar och känslor.
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram