Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eldar på banvallen och uppfylls av eldarens lycka.


liten eld

Elden
solrosornas bugande tomma ansikten
svarta i motljuset
värmen i ryggen
kylan i bröstet
månen rullar oss finurligt kring sitt nystan.

Jorden ännu mjuk mellan villorna
dessa små klossar upplysta av Tv-apparater och dåliga nyheter
vi eldar
vill inte gå in i huset
gräset gnistrar till men slocknar snabbt
som att det redan brunnit
tagit sig hem
ned i rötterna
som att det inte bryr sig mer.







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-10-27 21:10



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow, ett till litet mästerverk - poesi!
2015-11-02

    ej medlem längre
Gillar speciellt det lysande slutet.
2015-10-29

  Mats Edin VIP
Stor poesi!!
2015-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfull prosa, där man riktigt kan känna brandlukten, i det sammanhang där den luktar gott.
2015-10-28

  Nanna X
Gillar hur gräset tänker :-) !
2015-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP