Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flugan, Katten, Människan


Den perfekta flugan

Tur att det inte finns så många perfekta flugor.
Annars skulle vi ha stora moln av flugor, och det vore inte så trevligt.
Som om detta vore slutet på detta ämne, det finns mer att berätta.
Hur ser till exempel den perfekta flugan ut?
Hur låter den?
Den är liten, och har nästan inga synliga kanter på dess kropp. Dess vingar syns nästan inte. Vingar och kropp, är tämligen lika stora. Tämligen, nämligen, kan det vara en ung fluga det handlar om, eller en ny art?
Den surrar nästan inte alls, bara litegrann, ibland.
Den blir sällan refuserad av katten, som vet hur en fluga ser ut.
Katten vill få tag i den, men gör inte så många försök, eftersom att den vet, att flugan inte kommer att bekymra den mer.
Flugan kommer att dra, till andra betesmarker.

Eller;

Är det för att flugan är snäll, som katten tittar på den en stund, och sedan låter den varda? Eller är det för många av min katts jaktbestyr med flugor i vägen som jag missat, för många av dem, där katten velat jaga en fluga, och sedan tröttnat?




Bunden vers av Mim
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-29 10:41



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
Stannade kulan på rouletten på fluga. Hur ser den hjärnan ut som kommer på att skriva om en flyga. Väldigt givande läsning.
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Mim