Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Endast tiden tar slut




I en ring
av tystnad
och stillhet

En mur av tegel
galler

en stängd mun
av stumhet

en gårdag
ett minne
kanske en sorg

ett förflutet liv
en hamn
och en strand

en kontinent
en kyrkogård
och en plats

handen håller hårt
i en hand

ögonen fästa
i ett saligt fokus
denna diamant

Detta ovärderliga
och sanna

vi kallar kärlek

ett blad
släpper från grenen
landar i floden

och flyter vidare

Det stannar
aldrig upp
Det fortsätter

i det oändliga

Endast tiden
tar slut

där något större
tar vid




Prosa av Lars Gullberg
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-31 11:47



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Nedtaggat 1971 Kumlabunkern.
Lennart Johansson.
Vad vet du ?
2015-10-31

  Nanna X
Jo kanske finns det nåt som är större än tiden... skön evighetsstämning i denna dikt.
2015-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg