Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åke Göransson, Göteborgskoloristerna och Almqvistarna.

En brokig färgskara.
På Göteborgskoloristernas duk.
Trots att de kallades för gÖTEBORGSKOLORISTERNA.
Uppträdde de aldrig med sin poesi, tillsammans.

Konsten var för dem som poesi.
De kallade sina verk för måleri.
Det var ett kriterium, att deras färger och skapelser skulle jämföras med poesi.
"Ty att måla är främst att dikta och måla i färg. Spelar inte färgen första rollen kan det visserligen vara konst men inte måleri" Ivan Ivarsson.

Min mammas släktlinje- Carl Jonas Love Almqvist.
Något år på Ölands folkhögskola, "Du får jobba lika hårt som de andra".

Carl Jonas Love Almqvist skrev också sin samtids lyrik.
Det kanske inte jag gör lika bra.
Men han var ett geni.
Carl Jonas Love Almqvist, skrev alltid sina böcker allena.
Han skrev som bekant även poesi.
Hur enkelt skulle det inte vara, om alla konstnärer, var släkt med varandra?




Bunden vers av Mim
Läst 215 gånger
Publicerad 2015-10-31 14:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
När jag läste rubriken trodde jag att det handlade om olika extrema utbrytargrupper på vänsterkanten.
2015-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Mim