Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg ett citat där det stod att man borde utmana sitt skrivande, skriva något man inte brukar, något som skrämmer en till viss grad. Därför skapade jag denna text, ovanlig stil för mig, men något jag tyckte om att skriva. Hoppas den tycks om!


Samhällets makt

Det börjar med en sak, en enda liten grej. Sen har de dig i ett grepp, kan inte säga nej.
Det är lönlöst att fly, du är bortsprungen i vinden. Ingenstans att gå, bara tårar nerför kinden.
Allt du vet, du måste resa dig från askan. Men du vet inte hur, så därför ta en klunk ur flaskan.
Flaskan som bär på livet, flaskan av känslor. Sug åt dig allt du känner, innan de river dig till remsor.
De gör allt i sin makt, de gör allt för att vinna. För det enda de vill, är att se dig försvinna.
Försvinna in i dimman av makt och pengar. Blotta dig naken, lägg dig fint i deras sängar.
Deras sängar av smuts och dåliga val. Så låt dem knulla dig hårt och bli deras slav.
Det finns inget att göra, trots att du vill fly. De håller dig så hårt i deras kedja av bly.
Du gör allt i din makt för att inte lyda order. Men du ljuger för dig själv, tror du knäcker deras koder.
Men det du inte ser, vad du inte vet. De vet hur de ska göra, för att dölja sin grymhet.
Alla vet att du lider, alla känner som du. Men samhället är smart, de har skapat tabu.
Jag är så jävla trött så jag spyr på allt. Hur fan kunde vi bygga upp något som är så kallt?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Julia D
Läst 506 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-31 22:32



Bookmark and Share


  Yttes
Håller med!
2017-10-01

  S.A.I. Steve Lando VIP
hård men bra text!
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Julia D