Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med anledning av Alla Helgonadagen.


Öppna Perspektiv

Inget skymmer längre sikten,
och de bortgångna bidar sin tid.

Nu är det bestämt;
den Yttersta domen har fått ställas in,
ty runt Paradis har rests ett stängsel.

De trygga och mätta vinkar
från sitt Lyckorike,
där misären stinker
som billig deodorant.

Den vida horisonten blir trängre
mot hösten,
nu när löven fallit tränger gråten sig på,
även om känslorna sällan hinner ikapp.

Fågelsträcken talar sitt tydliga språk:
Emigrationen är universell !
Fast ännu har ingen återvänt.




Fri vers av Raul Ström
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-01 07:32



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ändå återvänder fåglarna år efter år, så länge de lever. Men vem ska kunna återvända till ett sönderbombat land!?

2015-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda.
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström