Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten Mo


Katten Mo
högt intellekt
ett lodjur med
utåtvända klor
kattkattliv i lövhögar
mössen mellan tänderna bars hem
levande skulle livet tas ur dem
om nätterna gömdes fågellik
efter snön kom skelettet fram

Katten Mo
stark rovdjursinsikt
skrämmer sin matte
och andra katter
som blivit förmänskligade
tama och tafatta

Katten Mo
reser rygghår
med öronen bakåt
ingen lyfter på ögonbrynen
vem bryr sig
när en späd katt morskar upp sig
med utfällda klor
skriket ifrån avgrunden?

Rovdjursinstinkt i all ära
ett språk hade Katten Mo
i jakten och mördarstunden
mer än ett programmerad instinkt
och ibland människofientlig
jakten drevs av lusten
i varandets vara

Fången i en kropp
oförstådd och bortbytt
av tanterna på Östermalm
ej var Katten Mo människornas dröm
Å nej och vad av detta kan mänskligheten läras?

Katten Mo och jag under samma tak
ett halvt årtionde
som de flesta av mina relationer
bryts grenarna itu.

Så kan jag födas i en ny ålder.




Fri vers av Mika I
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-03 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mika I
Mika I