Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Travesterad rubrik efter Shakespeare


Something is rotten in the state of Sweden

Det finns ingen inflation i Sverige säger gång på gång Riksbanken. Därför strävar man efter att höja inflationen. Anledningen är tydligen att räntorna är låga. Men hur är det med livsmedelspriserna då? För dem som inte är inne i spekulationsrejset kring hus och lägenheter. På livsmedel är det inflationspriser. 80-120 kr för ett kilo ost och ca 30 kr för ett kilo äpplen eller päron. Det verkar som att stat och regering inte har verktyg att reglera prisbildningen och fackförbunden gör sitt för att höja lönerna vilket naturligtvis påverkar priserna. Pensionärerna kommer därför i bakvatten. Nu har det ju utlovats påspädning av pensionerna vid årsskiftet, efter många års uraktlåtenhet. Samtidigt kommer nu signaler om åtstramning inom samhällsekonomin pga kostnaderna för den stora flyktingmottagningen. Så vi får se vad som händer. Den som överlever får se.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-03 12:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ekonomi verkar inte vara den bästa grenen för våra politiker, varse i regering eller i kommunerna.
2015-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen är rutten. Det har den bevisat gång på gång.
Produktionen utgår inte från folkets behov utan från vinstintressen.
Det finns ingen långsiktig planering utan allt handlar om snabba klipp.
Då blir det som det blir.
2015-11-03

    ej medlem längre
Det vore nog realistiskt att räkna med
högre skatter över lag. Pensionerna, ja
de är regeringens akilleshäl. Det har ju
spekulerats i debatten kring flyktingmot-
tagningen, att den skulle till stora delar
finansieras via lånta pengar. Återstår, då
att se vem/vilka som får stå för fiolerna.
Att låna, kostar som bekant.. Det ser
inte särskild hälsosamt ut för moder
Svea.
2015-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP