Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortfattad diagnos av tidsandan


Se tidsandan som ett psyke. Då är denna tid schizofren. Eftervärlden (om det blir någon) kommer att diagnosticera 2000-talet. Ett fullt utblomstrande psykotiskt skov med vanföreställningar, splitting och mystisk språksymbolik. Människan, som skulle utvecklas och mogna, har tvärtom brutit samman. Det här är hennes tid. Ingen doktor finns som kan bota henne. Gud bevare oss för generationer som inte får någon moral med sig i vällingen när de växer upp, gudbevare oss för både de onda och de goda. Vi behöver balans - om den någonsin går att finna.
Jag sveper kappan hårdare om den kärna jag ändå har och går långsamt, min egen väg. Att bli omänsklig är heller ingen lösning. Någon måste ta hand om barnen.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-04 12:20



Bookmark and Share


    Tea Alex
Nej, vår mänsklighet bör vi var rädda om.

"Skäms inte för att vara människa - var stolt", som Tranströmer skrev.
2015-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Som någon sa..."världen är övermogen, den håller på att ruttna"...tänkvärt skrivet...
2015-11-05

  walborg
Innerligt inkännande med varje ord
2015-11-04

  Magdalena Eriksson VIP
fryskall text som känns som en uppmaning jag ska ha med mig om barn om barn ska vi bry oss.
2015-11-04

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inga goda.
2015-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger