Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livets akter.


Akt 1,2,3,4.

För länge sedan:
stod människor i kö
för att ses, höras
umgås, älska mig, vara med mig.

Senare:
har kön vänt.
Hallen är tom.
I trädgården skymtar ännu ryggar,
som skyndar, hetsar, jäktar
bort från min person.
Försöker vinka adjö,
men armen är lam, vägrar lyda.
Hjärnans signaler når inte fram.

Sängen tom
köksbordet öde.
Böckerna flyr,
Skivorna rullar iväg.
Tavlorna vänder sig mot väggen.

Detta är inte längre sant.
Böcker, skivor, tavlor
är tillbaka.

En rofylld ensamhet
installerar sig.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-04 17:59

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Man blir betryckt
när man läser första
delen när allting sviker
men lättnaden kommer
i den fina avslutningen.
Bra skaldat!
2015-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram