Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre nya dikter

ingen luft är som den
som fyller dig med liv

du sänker din hand
släpper greppet om kniven

natten rusar in med tung musik
när du står där helt oförberedd

jag är namnet på den
som kan mäta alla skuggor

spjärnar du emot
går det bara fortare

 

***

natten hade just intagit
de positioner
barnen lämnat bakom sig...
månen hängde i gardinen
hundarna låg under sängen

de som inte vet annat
somnar utan tilltag
lämnar inga meddelanden
inget eko inget bakvatten
inga virvlar på spänt skinn

det finns de som brister
när försåten lägger minor
under avlövade träd
andra binder tid
vid det som blir kvar

mörkret bär det som slutligen
brister i outtalad höst
det finns bara
ett rumsligt betraktande
miljarder ögon

 

***

 

mina barn är hjärnspöken
i en främmande framtid
vålnader vid slitna kroppar
förfall i längtan
kärlek i minnet kanske

det är vad vi har
några liter mjölk i en kanna
ett spår som bleknar
en gaspedal vi betalat för
stjärtfenan på ett flygplan

till slut när allt blod stelnat
spelar det ingen roll
lederna lägger ner
ögat som svämmat över
lägger sig till ro

man blir till slut sin egen guide
det finns inga andra ord
några dagar att älska
några dagar att dö
snart är det bara du kvar




Fri vers av andrasidan
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-04 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan