Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte så himla stor

Ljuden, om de nu kommer av stoicism
har jag iakttagit det länge ---

om det är gravtyst beror det på Allhelgonas mortel
korpens svarta fjädertag om strupens mortal
(en gast vill berätta om ett mords portal)

svängrum, sväng mot liv, andas, älska
här är det tyst, koltrasten hörs fjärran famnar

minnet från vråkar i körskri om bädden
hur den omfångsrika kärleken tänder litet gny

fru råtta gnager och hamstrar nötter
frun såg räven ta den till grytet

frun skulle vilja klä mannen med vinterpläd
men känner sig som en gnagare inför en räv

se upp, om det inte bär iväg
det är inte alltid som du är stoisk,
inte utan kärlek i alla fall

och då är du inte så himla stor, va
klä du honom med dina värmesord
annars tar ensamheten dig till intet
och då gör du dig mindre än vad du är

nu säger du det, ensam kärlek bär ingen frukt

i vinterpläden bor en lus, jag köper lusmedel
ohyra är tyvärr till för att rensas ut
jag får värma honom med något annat
en vintervila att röra sig fram, ut ur den

då tänker jag på förr i tiden
när folk satt i släde och räddes varg och vilt
medan de for förbi grannskap och skogar

nu ska man akta sig på krogen
där folk sitter och höjer sina glas
och jag dricker te och sjunger

into Your arms O Lord
in the Cave Nick Cave sings it

man buffrar för morgondagen
kappsäcken, där kan du sova med mig

Mephisto har invändningar
kärlekssånger kommer av lycklig kärlek
annars får man göra något annat

(good luck)


















Fri vers (Fri form) av frun
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-05 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun