Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Studie i nutid



en ständig förändring. stannar aldrig upp.
Tokyos tunnelbanor
möter Afrikas savann
möter den andra sidan hon aldrig varit
glider där emellan rader av tid. tankar och ljus
Man hinner aldrig skriva klart
förrän solen gått ned för gott
Skickar hon sina tankar upp i bjälkarna i taket där
fåglarna ruvor och våra
röster ekar i ett sorl
och någon ropar hennes namn i högtalarna
Kom hem älskling jag saknar dej så
och hänger fast henne och svingar henne ut,
över framtidens fält
lämnar gårdagen nedsläckt i natten
Tyst och omgiven i sin tomhet,
så tom att hjärtat frusit fast
i deras bröst att det blivit vinter av en dikt
med fastfrusna snöflingor i vårluften
glider mannen runt med sin ljudlösa städmaskin
som en roddbåt över viken i månsken




Prosa av Lars Gullberg
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-06 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg