Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag väntar på en ny dag





Jag klär av alla löven om hösten.
Jag tar andra vägar.

Jag väntar på en ny dag.
Jag vill träffa en ny vän.

Jag lämnar natten bakom mej,
har stått där så länge under regntaken.

Nästa morron hänger Västerbron kvar.
Den andas,
jag hör hur den talar tyst.

Aldrig har jag stått så nära den
och nästan känt vår tillhörighet inför varandra.
Det är tidlöst, vackert och sorglöst.

Denna väntan,
en resa i tid och rum. Den fortsätter en bit
innan den viker av.

Vintern kom fort i år
och månader springer i fatt.

Jag stannar upp och fångar snöflingor i min hand
och tänker,
tänker inte på sommaren som var.

Och jag väntar på en ny dag. Jag vill träffa en ny vän




Prosa av Lars Gullberg
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-05 10:00



Bookmark and Share


  Nanna X
Höst som anar vår... hoppfullt!
2015-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg