Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppslag till låttext


7 + 7

Världens barn svälter i ditt vardagsrum
en skänkt slant blir din medmänsklighet
nya TV-kanaler, dämpar ångestens skri
ett fattigt liv i materialistiskt frosseri
någons nya bil ger en känsla av avund

Svamlar runt i tevens förgörande kanaler
själar går sönder i maktlöshetens vrede
sex, mord, droger, en värld som blöder

Själen hör jämt sedlamas giriga röst
ett nytt patetiskt försök till öppenhet
7 synder å 7 dygder, hittar du tröst?
Djävulen spelar om lättjans förfall
se sprickorna som bränner ditt bröst

Uppkopplingen ger vällust i ensamheten
Du skriker i natten: Finns det någon här?
i Guds hus håller man tal om kyskheten
Lever predikanten själv som han lär?
knäppta händer ber om avhållsamheten

Datorn bjuder in, internet blir din tillit
kvällstidningar å bloggar, skrivna lögner
om allt och alla i svart med djävulens flit

Högmodets motorväg, enkel fil mot graven
Vem köper din själ, Djävulen eller Gud?
skratten hörs, du tar de sista andetagen
för sent med en gnutta av ödmjukheten
själen krossas som glas, på knä tar du buden

Ref:
...7+7, varje dag är du din egen slav...
...7+7, synder och dygder, lägger ditt bud...
...7+7, spelet driver dig mot din grav...
...7+7, du ger själen till Djävulen eller Gud...
...7+7.........skratten ebbar ut........

©SkymningBlå




Fri vers av Skymning Blå VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-06 14:53



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket bra skrivet! / starkt patos!
2016-11-23

  Lars Hedlin
:) Bra
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Skymning Blå
Skymning Blå VIP