Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilen

Kärleken är som flyktigast när den är obesvarad
Som en fjäril på en sommaräng
Vacker att titta på
Men omöjlig att hålla fast

Ömheten var på riktigt
men inte sårbarheten
I sårbarheten hängde stora kedjor
med kraven och förväntan på förändring
Att låtsas som att kärleken fanns

Flykten in i en annans mörker
var som att sväljas av en våg
igen och igen och igen

Det blev ett friskt andetag
att kippa efter luft långt bort
på en helt annan ö
Där krävdes ingenting
Kedjorna hade lämnats på botten

Här finns tvåsamheten
som stannar tid
och lyser upp mörker
här älskar de båda
och fjärilen har flugit vidare




Fri vers (Fri form) av Nitwitoddment
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-11 09:22



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Berör mig nära
fint skrivet
2018-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Nitwitoddment
Nitwitoddment