Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

If I went to

Tänder lampor i fönsterna
för att få ljuset utanför
att träda in, göra tiden.

Det mörka i nattens lufter
kallar in sömnen tidigare
om kvällen.

"Heart av gold" av Neil Young
sinnliga toner i en andlig abstrakt
hymner i katedralen
tonernas spratt om resor
från höst till vinter och vår...

If I went to...
Nightinggale sings the Beautiful rose,
om klassiskt skönt
som ropar in det sinnliga
i gestaltning.

En näktergal sjunger
längtansfullt om rosens röda blad
de som startar om våren
de gröna stjälkbladen
som landar året runt.

En hand klappar
hennes kind
strålar från hjärtats vrå.

Är det verkligen så dags
att vara mjuk
när endast
stålsättning
är på tapeten.

Att sätta stål runt mörkret
få det att lysa
som en stjärna i natten.





Fri vers (Fri form) av frun
Läst 160 gånger
Publicerad 2015-11-06 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun