Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stirra sig blint

Hur länge får en person stirra?
Det är ju egentligen en oskriven regel, att stirra, Det gör man bara inte.
Men uttrycket finns där, tja, beskriver en stirrning , att stirra sig blind.
Kanske gammal folktro, att om man stirrar för mycket, så blir man blind, precis som om man tittar på tv för mycket, så får man fyrkantiga ögon! Påstående kontra sanning. Påståendet överensstämmer med sanningen? värre än sådär, inte alls, skulle jag vilja påstå! Kanske att någon som hade fyrkantiga ögon, som satt framför tv-n, någon gång i historien, egentligen bara hade fyrkantiga brillor.
Och återigen till blindo. Hur länge behöver man stirra för att bli blind?
Stirrar man på solen, så kanske? Men inte ändå.




Bunden vers av Mim
Läst 141 gånger
Publicerad 2015-11-06 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim