Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett annorlunda Te`


Teèt i sig

Vad märkligt, Te`et luktar bränt?
Eller är det ljuset som står en bit bort, som luktar när det är tänt?
Teèt luktar också som barndomens kamrar, någonting som hamrar.
Det luktar som när jag besökte en gumma, ja en äldre kvinna, hur många gummor känner man egentligen?
Men lilla gumman, Den äldre gumman.
Ett sött ord för många,
Mitt te`hos denna gumma , ty ingen kvalifice`rade mer än hon.
Hon bar inget huckle, och hon var inte barsk i tonen, men hon var timid och rolig och blev nittiotre, och jag kände henne innan det.
Teèt som smakade som ett te`hon hade bryggt, hos henne kände man sig så trygg.
Teèts märke hade gått i konkurs, jag tror att hon hade företagets sista burk, hemma hos sig, eller om det också fanns någon annanstans, men ack jag säger att detta te`endast fanns hos denna gumma. Teèt i sig smakade och luktade på ett speciellt sätt, om jag måtte beskriva; Lite Krut, smultron och Kaffesump, kanske som man kan tänka sig , hur ett surrogatkaffe smakar, eller bara som kaffesump luktar, lite smått, alldeles lagom, sisådär. Det var ett minne ifrån förr, nu när jag luktar, och teèt luktar bränt. Om det nu var teèt.




Fri vers av Mim
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-06 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim