Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"ett boktips gladare"


Människor och möten 2 Tema: MoM (ändrad titel)

 



omgiven av sju sittande zombier

och en enda - stillsamt stående

människa med musik i öronen -

fylls min blick av musik



en dam i smakfullt gråbrunt

- kappa och hatt ton i ton -

sitter med trollbunden blick

några bänkar ifrån mig

läsande en Riktig Bok



när zombierna avtågat

närmar jag mig henne varsamt,

skrämmer ändå slag på henne

med mitt försiktiga "förlåt"

 

 

och den nyfikna frågan

vad handlar Boken om?



... tiden som gick,

en kvinnas livsöde

och lite Stella Polaris ...



vi samtalar,

hon makar på sig, ger plats

vi utbyter visitkort

roade av ämnet,

situationen,

mötet

 

bägge

en bekantskap

rikare



med vändande tåg

återupptar jag hemresan

från andra hållet

och minns

den tid

då "alla" läste

överallt

 

i bussen, på tåget

i spårvagnen

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-11-06 21:47



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vilken hjärtevänlig sannberättelse *gillar och gillar mycket* /kram
2015-11-10

  Eva Langrath VIP
Fin skildring av ett möte.
2015-11-07

  walborg
Tack för en skön skön läsupplevelse!!!
2015-11-07

  soligajag_1 VIP
Ja, jag säger : Det va bättre förr när det inte fanns alla dessa apparater som folk stirrar blint i .
Härligt med ett sådant mänskligt möte.
Ler och ser dig framför mig i detta tåg. .
2015-11-07

  Bossepoet från Österbotten
Fin utveckling av den första.
2015-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP