Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flödet tillsammans med senaste veckornas övriga flöden förmedlar det som behöver sättas ord på just nu ...


När du ställs inför en prövning ...

... vilken kan avgöra ditt liv
men som kontrolleras, styrs
och handläggs av 
känslolösa, prestigefyllda tjänstemän
som i det närmaste är 
att liknas vid idioter ...

Då gäller det
att ej
lockas in i detaljfällan
och tappa känslokontrollen
utan att stänga av känslorna
hålla dig till de väsentligaste fakta
vilka talar för din sak ...

Ty även om det kan
vara nog så svårt
för att inte säga
hart när omöjligt att klara
så är deras rutin
något mot vilken du ej
på deras villkor kan svara ...

Och du behöver 
ett externt extremt kompetent stöd
från någon du känner tillit för
om du ska komma ur prövningen
med livet i behåll
och inte sluta som död ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-11-07 13:04



Bookmark and Share


  Margit Grell
Det är sant.
2015-11-09

  Hanna Mari Wallin
Maktutövning myndighets missbruk! måste lyftas och granskas! detta är den allvarligaste hotet mot demokratin, och allas lika värde.


2015-11-08

    ej medlem längre
Så sant...
2015-11-07

  Carl Mikael Fäldt
Texten är skriven i dramaform vilket jag upplever som väl valt!

Att civilkurage och begåvning inte är ett signum för myndighetsutövare, borde inte avskräcka oss som jobbar utan maktbegärets mörka bevekelsegrunder!

Jag jobbar själv inom en "myndighet"- men vägrar bortse från min skyldighet - att följa lagen!

2015-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP