Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten är en konsthantverkare

Det fina hantverket

med att skriva poesi

är att det går

att fila och putsa

på materialet

med tankens hjälp

tills det blir

i harmoni

med det avsedda




Övriga genrer (Aforism) av Valter Örn VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-08 11:08



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Tack Ewa-Britt för din intressanta upplysning. Det där visste jag inte förut.
2015-11-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Grek. poiesis kommer av
verb poiein, åstadkomma.
Ordet betecknar också
hantverkarnas yrke.
Poet betyder rätt och
slätt tillverkare, vers-
fabrikör. Högre på
skalan står diktare av
lat. dictare, en som på
ett mästerligt sätt syssel-
sätter sig med ordets
konst! Så Du har
helt rätt!
2015-11-11

  Valter Örn VIP
Det är ett passningsarbete; som för en kostymskräddare.
2015-11-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt rätt! Bara man inte överarbetar.
2015-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Just det. Det gjorde Ferlin. Och så gör även Leonard Cohen.
2015-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Kan icke formuleras bättre!
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP