Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets glas






Livet är ömsom vin, ömsom vatten

positivt och starkt
glädje och värme

negativt och svagt
sorg och kyla

oavsett dricker jag ur samma glas
det glas som blev mig givet när jag föddes




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2015-11-08 11:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint formulerat...
2015-11-11

  Teresia Ridell
Mycket fint skrivet !
2015-11-10

  StinaJ VIP
Utan sorg ingen glädje. Precis så
2015-11-10

  Magdalena Eriksson VIP
gott att minas det blev oss givet
glaset...
2015-11-09

    Dan Myrbeck
Tänkvärt i aforismstil.
2015-11-09

    ej medlem längre
ja glaset fylls på och ibland spiller man när det fylls på för mycket..
2015-11-09

    ej medlem längre
Man accepterar naturens säsonger, män inte så självklar sina inre säsonger.
2015-11-09

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört
2015-11-09

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en fint formulerad sanning.
2015-11-09

  Goran Tekoshar
Fin!

2015-11-08

  Sommarina VIP
Ja som din text, så är. Hur man än sig i världen vänder......
2015-11-08

  Respons VIP
På rak kurs mellan polariteterna!
2015-11-08

  Maria Sundelin VIP
Så är det nog, men jag har inget vin i mitt glas
Kramar
2015-11-08

  Ingrid Trolle
Innehållet i glaset
måste man fylla på
själv. Man ges flera
alternativ.
2015-11-08

  Hanna Mari Wallin
Mitt i prick!
2015-11-08

  Blomma-Stjärna VIP
hur gamla vi än blir - något finns med oss alltifrån födelsen; det glas vi dricker livet ur förblir tills vi dör!

(och kanske fanns det före födseln och kanske är det kvar efter det vi döden dött)
2015-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Just nu är livet väglut och urin.
2015-11-08

    ej medlem längre
Ja,bra Marita.
2015-11-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint bildspråk om de händelser i livet som formar oss.
2015-11-08

    GG
Livet är fyllt till kanten med olika moment och känslor.

Bra skrivet med fint och intressant bildspråk, Marita! Applåd!
2015-11-08

  M.Eta
Fin text om livet! Kram
2015-11-08

  louisegirl
Ja sånt är livet!
Bra förmedlat!
2015-11-08

    ej medlem längre
Ja, så är det, vi får inte välja, vi får ta livet som det är!
2015-11-08

  Marianne Räf
En bra liknelse !
2015-11-08

  Heikki Hellman
På ett lyckat sätt beskriver du livets karaktärer ibland livets vin smakar starkt ibland avslaget!
2015-11-08

    ej medlem längre
Livets självklara enkelhet som ofta är så svårt att ta till sig....kanske krävs det livsinsikt och styrka för att våga vilja...
2015-11-08

  aol
Just såsom livet är din dikt är som rakt från hjärtat,
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP