Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakslag

Jag hade allt jag någonsin velat ha,
men plötsligt blev hälsan inte så bra.
Har jag uppskattat livet och gjort det bästa jag kunnat,
eller har jag tänkt att trygghet och glädje är få förunnat?
Jag vet inte svaret och är rädd att jag tänkt fel,
kanske har jag tyckt synd om mig själv för att jag gått igenom en del.
Alla får spela med den giv de fått,
liksom skörda de frön man sått.
Framtiden är för de flesta ett oskrivet blad,
det hjälper sällan att planera rad för rad.
Livet kan vara som ett stormigt hav,
och ibland ställa nästan orimliga krav.
Det är då vi får veta om vi har den styrka som krävs,
eller om vi går under, drunknar och kvävs...




Fri vers av Marica Dahl
Läst 221 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-09 05:28



Bookmark and Share


  lillstrumpa
Fantastisk text!
Underbart bra beskrivet om livet som det kan va!
2015-11-20

  Maud Louise
Mycket bra skrivet om livets öde o funderingar och så sant! Man klarar mer än man tror...
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Marica Dahl