Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mim-Ariel och Per, den färgade tillvaron

Jag hatade att du sa att du var omgiven av idioter. Du var en röd person, och du stred för Jag Tycker, kanske inte att det var en faktisk egenskap utan upplevda egenskaper. Jag blir förvirrad här, för antingen var du en sådan person som hade dessa egenskaper, eller så var det bara min upplevelse av dem? Men så många fel, kan jag inte haft så många gånger. Så svart eller vitt, kan jag inte ha sett det, om inte resten av omgivningen också var så svartvita. Du brukade säga, att människan inte var skapad till att bara se svartvitt, utan också färger. Du brukade reflektera över din bror, som en vuxen tjurig tjurskalle, som aldrig växte upp, för att han var tjurig. Men som för att referera till -Omgiven av idioter hur man förstår dem som inte går att förstå, människor är indelade i färger. Som svar på ditt uttalande om det svartvita synsättet. Du hette Per, och jag heter Mim-Ariel. Kanske är jag också röd, med tanke på att jag tycker om att använda ordet jag, i brist på fantasi, eller en funnen älskvärdhet i ordet jag. Varför vissa samtal flyter på, och andra inte ens vill starta? För att jag har Aspergers syndrom eller för att jag är en färg, eller flera?




Fri vers av Mim
Läst 222 gånger
Publicerad 2015-11-09 16:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det behövs fler envisa, "tjurskalliga" människor i det här slätstrukna landet.
Här är det ju knappast någon som har en bestämd åsikt om någonting.
Många är vindflöjlar, pipor som maktens vindar blåser genom. Och man låter sig manipuleras av PK-media.
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Mim