Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kysst av universum... 8


Jag såg min trasiga själ

 En sann (spök)historia...

 

 

 

Genom porten från Andra sidan.
Kom han -
Den utmärglade mannen.

Trasiga kläder hängande oformligt på kroppen.
Med smutsgrå skjorta uppknäppt i halsen
och öppen långrock i skinn.
Fladdrandes kring benen.

Långa stripiga håret oklippt och smutsigt 
hängande fram över pannan.
Ansiktet sjukligt tärt, vaxgult och insjunket.
Brinnande blick ur svarta kornögon.

Smala tunna ben synliga nedanför rocken.
Innanför korta fransiga byxor,
fötter i slitna snedgångna svarta kängor.
Händerna nedstuckna i rockens fickor.

Kom han hastigt gående emot mig
en isande kall vintermorgon.
Och jag såg min trasiga själ i ögonen
när vi passerade varann.

 

 

@EFM

 

Publicerad 2011 i antologin 181 dikter till Tranströmer
Tolvnitton förlag

 




Fri vers (Fri form) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 719 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-09 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP