Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miss ju Annicka

Egentligen är det här ett jobb för en arkeolog tänker jag
jag ska ner inte upp.

Jag tänker alldeles för mycket på skelettet innanför
kanske för att min sekreterare har skruvar i alla delar av kroppen
hon får ändå skura toaletterna
men värktabletterna hon måste ta har frigjort hennes tunga
tungan fyller fikarummet med rapporter från senaste turen på Finlandsfärjan
om hur hon dansade så skruvarna fick göra sitt yttersta för att hålla henne samman.

Sekreteraren har en gul Chevrolet
i vindrutan dinglar vita luddiga tärningar
kanske dammsuger hon dem ibland för de är så vita.

Mycket eftertänksamt äter hon en liten yoghurt med musli till lunch
samma varje dag
samma jag tänker inte bli fet min i ansiktet
samma stramande blusar
samma för mycket mascara och nagellack

jag älskar det
att hon håller ihop och tjatar skallen av oss i sin omoderna frisyr.

Ibland är sekreteraren arg på sin son
historierna om hans barndom haglar hårt mot köksbordet pang pang
vi andra ser på varandra och håller med som bara den.

Ibland händer att sonen kommer förbi med en stor låda korvbröd till alla
pärlemors läppstift ser sig stolt omkring då när alla får bröd.

Ibland tycker jag sekreteraren spelar för mycket data spel
jag tycker att hon kunde skaffa en manlig modell istället för de små tatuerade damerna vi oftast har på lektionerna.

Svårt säger hon
en gång hade vi en muskelbyggare
han kunde inte stå still i kontrapost
hans muskler var inte till värst nytta
bara putade å putade så flera av eleverna fick gå ut
en flicka tecknade ett moln som lutade som tornet i Pisa
kan vara svårt med manliga modeller
jag håller med sekreteraren om det
skelettet syns bättre på de flesta kvinnliga
med eller utan spik.

Jag saknar din vresiga uppsyn ikväll
men du har åkt iväg i din gula bil
om jag blundar hårt kan jag höra Elvis lägga sina glittrande armar om dig
du bor i en dröm
din man har brylkräm i sitt glesnande hår
varsamt innesluten i din vita läderklädsel.









Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-09 20:17



Bookmark and Share


    frun
Finns väl ingenting roligare än
med manliga modeller?
När de är som bäst.
2015-11-15

  Lars Hedlin
Like it :)
2015-11-11

  Mats Edin VIP
Skön att läsa:)
2015-11-11

  i af apa
wunderbar!
2015-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Med sinne för detaljer, sedd med humor, målar du oemotståndliga bilder av livet.
2015-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!
2015-11-10

  Sommarina VIP
Helt underbar!! Underbart underbar
2015-11-09

    ej medlem längre
ibland, så mycket Bra+
2015-11-09

  Nanna X
Å vilken underbar sekreterarexakthet :-)
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP