Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturromantisk hymn till de största av människans drivkrafter. Naturen, skräcken & inte minst kärleken.


Irrbloss

Fullmånen strålar, skänker sin glans.
Ger skuggorna liv, en gåtfull dans.

Dimslöjor slingrar, smeker var vrå.
Förtrollad är skogen, dit ingen kan nå.

Spöklika sken, dig vilse har lett.
Magiska väsen, åtrår dig hett.

Med hjärtan av is, de stillar sin törst.
Nattens mörker, skänker sin tröst.

Tron på den eviga, kärlekens grace.
Föryngrande styrka, i evig extas.

Gryningsljus, skänker värme och ro.
Torkar tårar, får hoppet att gro.

Förenar två själar, evig eld den göder.
Oskiljaktigt älskande, för evigt glöder.

Osalig vinner frid, kärleken spirar.
Dagen gryr, segern firar.




Bunden vers (Rim) av Gucke
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-10 20:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"The shiny Moon, the dead oak tree
Nights like this appeal to me"
(Iggy Pop)
2015-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Gucke