Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juristutbildningen finns det en hel anledningar att se över ...


Det är inte så mycket lagarna ...

... och eller lagsystemen i sig
som falerar i praktiken
när olika myndigheter, institutioner
och andra organisationer 
tillämpar dem som de själva vill
och det synes ogörligt
att få rättelse även när 
det är helt uppenbart 
att det handlar om missbruk
och ibland rena övergrepp i rättsak
vilka ej för den enskilde är möjligt
att knappt ens lyckas överklaga ...

Däremot handlar det mer om
hur de som har att ombesörja
det juridiska arbetet med
att uttolka och medelst analogiskt
och systemmetodiskt tänkande
genom sin kompetens 
tillämpar dessa lagar och system
som de har till sitt förfogande
för att tillgodose sina klienters intressen ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-10 21:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog inte lagarna, som du skriver, som det är fel på, utan dem som tolkar dessa. Kanske kan översättas på religioner också.
2015-11-11

  Hanna Mari Wallin
så sant och välbeskrivet


bokmärker!
2015-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP