Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trevande ur grottan

Innandömets reaktion på ljus
Kisande som den ännu icke utslagna
Jag

Kan tårar soltorka
Såsom vi gjorde
vid de hemliga stränderna?
Din kropp

Kan suckarna förångas
Såsom våra röster
i vinternatten?
Dina läppar

Kanske måste vi ändå förstå
Halveringstiden
är evig
Var sekund en avkomma
av den förra

I en ankomsthall flöt ljuset
från en gråspräcklig himmel
Det lyste min motvilliga panna
Viskade om resans
slut

Är fågelsången ett löfte?
Trevande ur grottan
stiger nu undernärt barn
på ömmande ben
Jag




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-11 14:49



Bookmark and Share


    I min blick VIP
Vemodigt vacker, helt i min smak.
2015-11-11
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP