Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fjäder som letar efter sin fågel

Det är
nära nu.



och det kommer.






Det är väntat
och det är ofrånkomligt

Det går fort.




Det ligger färdigt

och väntar
och vi är









nästan där




Och det blir tyst,
det stannar upp.



Sedan börjar det



Ingenting kommer bli
som det varit
aldrig någonsin






Äppelträden
försöker väcka hösten
så att falläpplen kan falla






När allt försvinner



försvinner
och lämnar platsen endsam





ännu hör hon något
där ute
hon står där på farstubron
och skrapar på den krattade gången





allen ut i mörkret
väl upplyst under stjärnklar himmel










ser hon hur allt sitter fastknutet i ett garn
där hon äger en del av det
när hon vajar som en fjäder
som letar efter
sin fågel




men hon kommer aldrig
kunna följa efter den







utan kommer bli tvungen
att släppa allt



och falla




Prosa av Lars Gullberg
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-12 21:57



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Strålande skrivet med en röd tråd av vemod....
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg