Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett klokt påpekande i Ring P1

I dag lyssnade jag till Ring P1-. Den sista inringaren var en kvinna som lyfte problemet med att man oftast sjunger på engelska i andakterna. Och att det är många äldre som inte kan engelska och inte kan ta del av budskapet.

Jag håller fullständigt med om detta. Anledning till detta sakernas tillstånd är förgudningen av allt som kommer från USA. Allt ska vara så "ball".

Själv behärskar jag engelska, men tycker i alla fall att jag inte kan höra vad de sjunger; i synnerhet  som musiken oftast överröstar sångtexten. Ofta är det någon musiksolist, kanske med ett blåsinstrument, som står och överröstar den eller de som sjunger.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-13 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP