Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när nu så många är på flykt från krig o elände och bara vill hitta en plats att leva på som du och jag så fick jag några tankar som jag skrivit ner här.


i dessa tider

i dessa tider...

...när så många lider
och eländet bara fortskrider

så många konflikter i mången land
orsakar förstörelse, skräck och brand
när ska vi människor sluta att strida
låta alla leva ingen ska behöva lida

makt o korruption, ingen som vinner
så många liv som släcks dör bort och försvinner

hamnar på flykt bort från allt kiv
vill till en plats för ett annat liv
många bussas, slussas och förs hit och dit
försök förstå, respektera deras kamp och slit

de trängs, längtar och kämpar som "dårar"
bor i tält bland skrik, hunger och tårar
allt de vill ha en plats i trygghet
hur de ska nå dit är det ingen som vet

andra bränner och förstör på hemmamark
har ingen empati eller sympati, känner hat så stark
jag har så svårt att kunna förstå
hur en människa, en medmänniska tänker då

hoppas att de som överlever färden
ändå hittar mening och mål på en plats i världen

bekämpa de skoningslösa, tig inte still
om vi öppnar vårt hjärta kan vi hjälpa till
kärleken, förståelsen, en hand vi sträckt ut
ska få den goda viljan att vinna till slut




Bunden vers (Rim) av Kent S
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-13 15:55



Bookmark and Share


  helenita VIP
Så varm känsla o empatisk!
Så eländigt är det tyvärr, hjärtat brister för dom o för eländet på vår jord!!
2015-11-13

  Larz Gustafsson VIP
När ska vi människor sluta strida?
Tillbaka till begynnelsen, världens första brodermord - Kain som mördade sin egen bror, Abel. Så har det varit sedan dess.
Människan förnekar sig inte.
Den som hyser några som helst illusioner om detta fördärvade släkte bedrar sig.
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Kent S
Kent S