Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoft

Jag såg världen brinna från ett flygplansfönster under en charterresa till Maldiverna.
Jag förlorade kampen om mitt eget förstånd på en plats där ingenting växte i rätt riktning.
I regnvåta gator speglades löftet om en frihet så oändligt mycket mer värdefull än någonting ni kunde erbjuda mig.

Jag återfann min motivation i det rum, där resterna av dom sista orden vi någonsin sa till varandra fortfarande låg kvar som damm och stoft i hörnen och mellan golvbrädorna.
Och bakom mina ögonlock såg jag världen brinna.

Så medan luften doftade av rökelse, somnade jag med ett leende i ljuset från dom röda lyktorna.
Jag somnade. Och drömde.
I drömmen såg jag världen brinna.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Olle Gudbrand
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-13 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle Gudbrand
Olle Gudbrand