Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vision.Ljus.


Mina fina sista dagar.

Tre vitklädda herrar kommer uppför trappan
leende, med vin och blommor i händerna.
"Vi är här för att hämta dig."
säger de unisont.
"Men det brådskar inte.
Här är flickorna."

I hallen står
de skönaste, vackraste, finaste flickor
jag lärt känna under mitt liv.
Blygt leende trevar de i fickor och väskor.
Fram kommer:vitt bröd, ost, pastejer, aprikoser, ananas, fikon.
Musikinstrument trollas fram.

De spelar och sjunger sånger jag älskar
så vackert att ögonen fuktas.
Men flinka ömma händer torkar bort tårarna.

Vi läser dikter för varandra,
lyssnar på Bach, Dylan och Händels watermusic.

Festen vara i tre dygn
tills mitt hjärta brister
av glädje och tacksamhet
i salighet.
ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-13 17:13

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram