Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fruktansvärd upplevelse i en förtvivlan som du aldrig kommer behöva uppleva....


Asylum





En bil
på en landsväg
med utländsk
nationalitet
på väg
i all oändlighet
vägen bara skär
genom evigheten.
meter för meter
och lämnar det bakom
i ett hölje.
i dagar och nätter
skär den
och tränger sej igenom
höljet
men åker lika snabbt in
i ett annat.
Man vet att ett hav
av isbitar
allra längst upp,
där flyter barkbåtar
i tusental
med blad som fallit.
de flyter runt i väntan
på något
som aldrig
kommer att komma,
en islossning
och en blomning,
de flyter runt
som fnösken
men man ser fortfarande
de svarta ådrorna
som skär över
det tunna bladet
och vittnar om liv.
bilen stannar plötsligt
och de stiger av.
det lilla barnet grimaserar
av det starka ljuset
från morronsolen
och det har åter
blivit dag




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-13 20:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt berättad...tänker också på flyktingar. Bra rytm i texten.
2015-11-14

  överlevaren VIP
Stark text som griper tag och hugger i hjärtat...
2015-11-13

  Nanna X
Grymt fin. Flyktingresa?
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg