Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma, jag ville ju bara känna din kärlek

Mamma
Jag vill fråga dig
Men du är inte här längre
Så många gånger
jag ville du skulle
bry dig om mig
inte bara om maten,
tvätten
febril städning
tvagning

Som att du försökte
tvätta dig ren från sveken
från ditt dubbelliv,
från dina älskare
som du
tvingade mig
att prata med

Som du hade behov
att prata om

med mig

fast jag inte ville höra

Jag ville inte höra
att han gett dig den där handkrämen

Jag ville inte höra om
eller
se dig visa
hur dina olika älskare
smög omkring i sina bilar
sakta
i hopp om att
du skulle kunna smita ifrån
för en kärleksstund
Jag ville inte höra era ständiga gräl
om dina älskare och
hans kvinnor.

Jag ville inte veta,
Jag ville ju bara känna kärlek

Mamma!
varför hörde du inte
mina tysta vädjanden
och längtan efter din kärlek?

Jag ville inte höra

Jag ville bara
höra
från dig:
Jag älskar dig mitt barn!

Jag ville inte se
hur ni slogs

Jag ville bara
ha en kram

Jag ville inte känna oron
för att aldrig pengarna räckte
eller
behöva förnedra mig
ringa till handlaren och
beställa varor på krita -igen!
För att sen bli mobbad
av klasskamraterna
för att vi var fattiga

Mamma!
Varför förstod du aldrig

Jag ville ju bara ha kärlek

Men fick knytnävar och slag

och rädsla

Alltid rädd att
nån än en gång
skulle förgripa sig på mig,

-aldrig få vara ifred,
alltid vara tvungen

skydda min kropp!

Jag ville ju bara ha kärlek
och en varm famn
att krypa upp i och
känna mig omsluten

älskad

Serverades bara hot och hat

Men
-jag ville ju aldrig blomma där!




Fri vers (Prosapoesi) av helenita VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-14 19:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP