Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriver något orkar inte dansa ikväll


lördagskväll i stationshuset

sitter fast i våldets iskalla kub
vi alla som flyr av olika anledningar
måste lära känna varandra

jag stannar hemma på lördagskvällen
kroppen sörjer
opererar ut knogjärnen i stilla ro
andning är en läkare utan kniv
i am
i am
i am


räddningstjänsten springer runt
bär mig under armen
akvariet skvalpar
huvudet är ännu sorgset
darrar av skräck
jag måste få vila blodet
vila örats flimmerhår
vila mammas bulliga knän
här finns inget mer att våldta
ni kan gå hem nu


Jag tänder mig långsamt som en fyrbåk på hälleberget
skändade människor blixtrar i maskinerna
de lysande skärmarna vi bär med oss.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-11-14 21:39



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Mörka slöjor sänker sig över världen.
Alla påverkas i någon form.

2015-11-16

  Lars Hedlin
En text som känns
2015-11-16

    ej medlem längre
"vi alla som flyr av olika anledningar
måste lära känna varandra"

Det ligger något stort i detta.
2015-11-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra skrivet om detta fruktansvärda runtom i vår värld. Ingen av oss undkommer våldets bilder.
2015-11-15

    ej medlem längre
IS, i magen+
2015-11-15

    frun
o so You are Little
2015-11-15

  Sommarina VIP
Skrämmer, det hemska som händer. Känns och tynger tunga tankar.
2015-11-14

  ULJO
En fint berlörande text min vän
2015-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP