Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnadskurs

det som bär oss genom natten
är tillfällighetens kropp
som måste värmas av
kakelugnens vedvärme

mellan rummen
fyller vi tomheten
med lysande framtid
sprattlar som laxar
uppför möjlighetens utfall

håller vid liv
den flämtande lågan
av stjärngrus och nedfall
i eonernas bassänger

längtanskompassen
slår mot stränder
där tassarnas spår i sanden
försvinner vid synranden
kommer och går




Fri vers av svernbygrabben VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-16 07:22



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Suggestivt, lämnar öppet till läsarna att uppleva olika. Några kanske väl högspända uttryck, "blinda eoners bassänger" tex. som minskar trovärdigheten. Men å andra sidan, smaken är som baken ....
2015-11-19

    ej medlem längre
Mycket bra,kände nästan vedlukten från kakelugnen.
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben VIP