Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjej

Ordet tjej som ursprungligen kommer från romani uttrycker  något speciellt i konnotationen  jämfört med orden kvinna eller flicka.

Ordet tjej låter så spänstigt. Påminner om jojo. Något elastiskt som fjädrar tillbaka. Och som är formbart som modellera. Något ungdomligt, spännande och klatschigt. Sitter som en smäck.

Ett kärvänligt ord i motsats till olika elaka invektiv som ofta kastas mot kvinnor.




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-16 14:41



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
"kärt barn har många namn"
:)


2015-11-16

  Larz Gustafsson VIP
Kvinna är ett motbjudande ord. Jag föredrar dam.
Kvinna förknippar jag med Grupp 8 och orakade armhålor.
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP