Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur verkligheten.


Flickan M´s bäck.

Det sägs, att hästar hejdar sig, då de skall passera en plats, där något otäckt eller väldigt förut inträffat.

Själv stannar jag till med rullatorn strax innan brevlådorna. Under grusvägen där löper en bäck, som bildar ett litet gupp.
Här gick jag för c:a 25 år sedan med en liten flicka på åtta, nio år vid handen. Hon stannade till och frågade:"Moffa, var börjar den här bäcken?" "Jo, det finns en källa någonstans uppe i skogen." svarade jag. "Då skall jag leta reda på den, när jag blir större." lovade hon.
Sedan berättade hon för mig,att när hon blev riktigt stor, skulle hon ta reda på början på alla bäckar, floder och vattendrag på hela jorden. "Så man vet var och hur allting börjar." förklarade hon.

I dag är hon riktigt stor. Hon har tre söner och en man från Indonesien. Hon lever, som hon beslöt sig för redan i åtta-årsåldern.

Och jag stannar till varje dag vid bäcken, som fortfarande rinner under vägen. Sänder en tanke till flickan M..., som jag älskar.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-16 20:31

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En underbar berättelse
om en liten flickas
framtid, som hon själv
formade. En lycklig
fortsättning på hennes
fantasier om allt vattens
ursprung.
Mycket fint skildrad av
Morfar!!!
2015-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram