Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kan vara allting, förutom någon du vill ha

jag kan vara allting
förutom någon du vill ha

jag brukade leka ensam
i en trasig övergiven knarkar-kvart
som liten.

livet exploderar och
lämnar köttsår i mitt ansikte
varenda ärr har en egen historia

jag känner mig som en idiot när jag går förbi en kyrkogård
att jag inte har vett nog att ligga där under marken

ångest är en osynlig fotboja
det är ett brott att leta efter en vän i spegeln
och sedan hitta en fiende

jag försöker springa från mig själv
försökt döda varenda smärta
och hemskhet inom mig

jag har tänkt på att fly
som om verkligheten vore en jacka
som om man kunde ta av sig den när det blev för varmt

religion funkar inte
fängelset är inget val
man får härda ut på gatorna som bränner

jag kände en tjej som skrev poesi
på sina heroin-nålar
hon sa att det var det enda sättet att få det i blodet




Fri vers av rimbaudesque
Läst 359 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-17 08:34



Bookmark and Share


  freathe
Det här är helt fantastiskt och jag tänkte att jag skulle förklara varför jag tycker det, men det var svårare än jag trodde. Att jag inte har vett nog att ligga där under marken. Det är. Nog min favoritrad. Eller den om jackan. Det märks att du väljer orden väl, det känns som att nästan varje stycke har ett nyckelord som skulle kunna funka i princip i sin ensamhet.
2015-11-17
  > Nästa text
< Föregående

rimbaudesque
rimbaudesque