Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stoppa krigen i världen samla mina söndriga små bitar förverkliga min dröm börja från Palestina och stanna i Rom


Konsten i splittringen

mina minnen är min bästa vän
även dem katastrofala av dem
jag älskar dem alla
för kaos är viktigt i konstnärens liv
konsten ligger i varenda smärta

mitt skinn är en kappa för varenda fattig människa på den jorden
ta från mig mina kläder
och klä dem föräldralösa barnen
nämn inte mitt namn i historieböckerna
jag är rädd för storhetsvansinnet

stoppa krigen i världen
samla mina söndriga små bitar
förverkliga min dröm
börja från Palestina
och stanna i Rom

Zeus!
berget Ida och grottan på Kreta erkände din Gudomlighet
ändå var du långt ifrån perfekt
otrogen och oförbätterlig kvinnojägare
du är ingenting speciellt utan Adamanthea och Rhea
endast ett sten i halsen på Kronos
och en hungrig Gud utan tålamod

Jesus!
Jerusalem behöver dina bön
dyrkarna är rädda att besöka Guds hus
krossa muren och berätta
hur kan dem kallblodiga vara så starka?
kommer dem att lämna?

vem sålde sin själ
glömde sin historia
och förstörde sin framtid
om ni frågar om dem
fråga om mina grannar
vi är dem
vi växte upp tillsammans
som tvillingar i en okänd kvinnas livmoder
vi åt samma mat
och drack vin från samma glas




Bunden vers (Rim) av Ahmad A. Hafiz
Läst 454 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-11-17 23:14



Bookmark and Share


  Margithe VIP
Stark text

2016-01-25

  anits VIP
Starkt och mycket berörande skaldat!
2015-11-26

  Ljusletaren
Har läst boken Morgon i Jenin och den sa mig mycket om Palestina. Finns en del 2 men den har jag inte läst än.
Dina rader säger mig mycket *tack*
/kram
2015-11-19

  Chawa VIP
Ja, "stoppa krigen i världen..." Tack för mycket berörande text!
2015-11-18

  Staffan Nilsson
Det är just det vi alla är:
tvillingar i en okänd kvinnas livmoder
2015-11-18

  Teresia Ridell
Starkt berörande.
2015-11-18

  Blomma-Stjärna VIP
starkt berörande dikt
- och jag tänker på Abraham, gammaltestamentlig far till två stora religioner islam och judendom - och genom "judarnas kung" är Abraham far även till kristendomen --- och dessa tre världsreligioner tycks inte kunna beakta sin gemensamma rot - och därmed ser de inte heller att de vänder sig till samma Gud som Abraham!
2015-11-18

    ej medlem längre
Starka ord som lämnar spår i hjärtat.
2015-11-18

  Evelyn Falk Möller VIP
Mycket kunskap och djup visdom framfört i vackert beskrivande ord.
2015-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra skrivet.
2015-11-18

  Hanna Mari Wallin
Bra framfört.
2015-11-18

    ej medlem längre
Bra text det här!
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz