Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Karl Vennberg har visst en dikt med den här titeln. Min är mycket mer positiv.


DET ÄR IDAG JAG LEVER

Det är idag jag lever,
för det faller en tålmodig sol
genom min fördragna persienn.

Allt detta sker med mig
och allt jag bär med mig:
Lust - och olust,
som att plötsligt finna sig
i en ny lysande klädnad.

Nyss i en skräpvrå
min Tro - som en
nyskrotad Volvo Amazon,
- då samvetet tystnat -
sanningarna som skulle vägleda mig
- i en sophink.

Livet var alltså starkare.
Med mild hand överlät en starkare Hand
åt en blek novembersol
mitt sinnes glädjedag.




Fri vers av Raul Ström
Läst 360 gånger
Publicerad 2015-11-18 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström