Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mel. Klippa du som brast.. . Skriven till Klosterkyrkans soppkokarlags avslutning.


Aldrig lär jag glömma dig...

Soppa du som gillar mig
låt mig tömma gott i dig!
Vatten, rötter, gröna blad
så´nt som gör var mänska glad
./. blir för nå´n en hälsoflod
som den lenar som dess blod! ./.

Med min slev och glädje jag
alltid fyller på god lag!
Och min ork blir aldrig matt
om jag rörde dag som natt
./. stod du soppaskatt dock kvar
blott för gäst jag sleven tar! ./.

Varje sjudande minut
vaktas tills du kokat ut!
Då jag extra kryddor strör
då ju smaken oss berör!
./. Soppa du som gillar mig
lär mig aldrig glömma dig! ./.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 860 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-11-18 15:06



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbart att läsa ..fenomenalt formulerat !
2019-02-08

    ej medlem längre
Vilken vacker kärleksförklaring till denna soppa - och så lycklig din matgäst måste ha blivit! Kärleken går ju genom magen...
2017-11-12

  Åse Tropp VIP
Fint skriftat om livet!
2017-01-01

  Salvation Pepper
En god välvilja med kraft!
2016-12-22

  Lars Hedlin
En riktigt bra text ....
2016-11-19

  lodjuret/seglare VIP
Du har en sådan där ordpalett
som dansar den just balett
ord och fraser bildar spad
som var grönsak i sitt bad
skriver sig en text helt nätt
2016-10-25

  Kim VIP
Åh, jag fullkomligt älskar rotfrukter och grönsaker!
2016-10-22

    Sefarge VIP
Oss Sopprötter emellan
Du gode Lyrik kokerska
För kulinarisk textsoppa
Tack,slöörp.
:)




2016-09-24

  Maria Sundelius
Aaah! Den gillar vi förstås! Kramar från soppkokarlaget :-)
2015-11-20

    Dan Myrbeck
Så roligt att den där gamla fina sången inte glöms bort!
2015-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Matlagningsglädje!
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt