Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som det ser ut.


..Det väldiga och det mycket lilla.

Blomman växer på ängen.
En skördemaskin mejar ned henne.
Mannen promenerar på gatan.
Ett automatgevär skjuter sönder honom.
Fågeln flyger under himlen.
Fem jägares kulor dödar den.

Små värnlösa varelser.
Så stora åthävor
för att förinta dem!

Men, ser du, mitt barn:
Någonstans är blomman,mannen,fågeln
starkare än det väldiga.
Någonstans skall det lilla obetydliga
överleva det grymma onödiga väldiga.

Just genom sin litenhet och skönhet
skall de leva vidare,
när det väldiga i sin fulhet
faller sönder till intet.
ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-18 19:10

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En vacker dikt
med fina bilder
som är så
förhoppningsfull
och fin
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram